Choc Roshe
Bahan-bahan
400 gm tepung gandum (3 1/3 cup)
80 gm tepung jagung (1/2 cup)
120 gm gula icing (1 cup)
100 gm badam mesin
1 biji telur merah
350 gm buttercup
Coklat masakan
1 kilo kacang tanah telah dikisar
Paper cup
PENYEDIAAN BAHAN
BAHAN A
1. Ayak tepung gandum sebanyak 3 kali
BAHAN B
1. Masak badam seketika
2. Sukat tepung jagung dan ayak
3. Satukan badam dan tepung jagung di
dalam 1 bekas
BAHAN C
1. Sukat gula icing dan masukkan ke
dalam 1 bekas
2. Masukkan buttercup ke dalam bekas
yang mengandungi gula icing
3. Putar kedua-dua bahan sehingga putih
4. Apabila putih masukkan telur merah ke
dalamnya
CARA
PEMBUATAN
1. Campurkan Bahan B ke dalam Bahan C
2. Putar kedua-dua bahan tersebut
3. Masukkan Bahan A sedikit demi sedikit
sehingga menjadi 1 doh
4. Bulatkan adunan sebesar guli
5. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar
pada 180ᵒC selama 10-15minit
No comments:
Post a Comment