Pages


Search

Wednesday, May 25, 2011

KHIDMAT MASYARAKAT (FELDA AYER HITAM, JOHOR)

BERSAMA IBU ANGKAT DAN ADIK ANGKAT (SYAKILA)

DIKIR BARAT

CIKGU SEMENTARA
Alhamdulillah... akhirnya selesai jugak khidmat zaralaura di JOHOR... Ingat 5 hari 2 cam lame jer... padahal sekejep je pon.. pejam mata bukak mata, tgok2 dah 5 hari... Pengalaman kat Johor memang best... ni 1st time zaralaura terlibat dengan masyarakat di Felda... Diaorang memang ok la... peserta yang terlibat pun suppporting... Projek ni melibatkan student UKM BANGI AND KL.. So kitaorang boleh la kenal2 ngan student2 bangi... Zaralaura pun dapat family angkat kat Johor... Family angkat baik sangat... sentiasa menerima kehadiran zaralaura ngan housemate fatin nadiah dengan hati terbuka... sedap giler masakan mak angkat... aduh... bila la boleh makan lagi... teringat pulak kat fatin nadiah (student ukm bangi)... Fatin ko memang ngam ar ngan aku... xrasea janggal pun dok ngan ko walaupun baru kenal...

Kat Johor jugak, zaralaura and geng bebudak JPD ( my department ) dapat praktis cara kitaorang kerja after grade nnti (INSYAALLAH)... bukan senang nak jadik dietetion and nutrition ni.. kena layan mcm2 jenis kerenah patient.. zaralaura berpeluang handle patient yang sangat cerewet... aduh memang susah nak confidentkan diaorang... aduh..aduh..aduh...

Malam kebudayaan memang happening giler... macam2 persembahan ada examples yang zaralaura ingat la kan, ada tarian, teater ali baba bujang lapok, nyanyian n paling xlupa DIKIR BARAT LER.. DIKIR BARAT NI KHAS DARI STUDENT UKM KUALA LUMPUR.. persembahan kitaorang dapat sambutan (ALHAMDULILLAH)... For penyanyi, pemain muzik n pencipta lirik xlupa gak peserta dikir barat : kita memang hebat hehe..

For keluarga angkat : tq so much sebb terima kami sebahagian keluarga mak cik n pakcik.. for adik angkat miss u sis...

For budak2 JPD, we have great time together at johor... walaupun xsuma yang pegi..

No comments:

Post a Comment

Kuih Rojak Resepi mama zara

640 Ml. kicap pekat
480 gm otak udang
50 biji cili kering
1 kilo gula putih
1 kilo gula merah
400 gm tepung jagung
belacan, garam dan asam jawa.

1. Masak gula merah dan tapiskan
2. Rebus cili kering dan kisar sehingga lumat bersama belacan dan tapis.
3. Perah air asam jawa dan masukkan semua aduanan kedalam kuali dan kacau sehingga pekat.

3. Bahan sampingan - kacang dan bijan.